Този блог е за всеки и за всички.

За вегани, вегетарианци, месоядни, алергици, диабетици, комици, млади и стари кулинари… И всички, които искат да подобрят здравето си чрез храненето, както и да изпробват някоя и друга уникално вкусна веган рецепта.

Много от рецептите са сурови, което ги прави още по-пълноценни и вкусни! Също така голяма част от тях са десерти, защото за мен правенето на веган десерти, толкова вкусни (или повече) колкото познатите ни традиционни сладки кулинарни произведения, е едно истинско предизвикателство.

blog_dalia_profil_large

За мен.

Казвам се Маргарита и с голямо удоволствие споделям рецепти и всякакви здравословни съвети в Блог за здраве Далия. Станах веган след 9-годишно вегетарианство. Толкова време ми беше необходимо да разбера колко важно е какво ядем и че в днешно време с каквото и да се храни един човек, пак може да си навреди по хиляди начини. С други думи, това че някой е веган или вегетарианец изобщо не означава, че яде здравословно. Аз искам да го правя.

Има много причини, поради които хората се отказват от определени навици. Аз не ям месо, защото възприемам животните като равноправни живи същества, а не като храна. Веган станах по здравословни мотиви.
Разбрах, че трябва да обръщаме повече внимание на себе си и да не игнорираме сигналите, които ни дава нашето тяло. Защото освен снощното парти, причина за подпухналите очи може и да е пресолената вечеря.

Обичам да готвя, да правя снимки, да прекарвам време сред природата и да чета на здравословни теми. Има толкова неща, които искам да споделя и се надявам, те да са от полза за някого.
Ако откриете нещо полезно за вас в този блог, значи съм изпълнила целта си! 🙂

Критика и похвали, въпроси и коментари относно блога можете да изпращате на blog@dalia-probg.com

П.П. Въпреки че се старая, информацията, която ви предоставям да е проверена и 100% достоверна, искам да подчертая, че при здравословни проблеми е най-добре първо да се консултирате с лекар, преди да предприемете самолечение, базиращо на каквито и да било други източници.

3 коментара

  1. Здравейте, може ли да отговорите на коментара ми в блога за разделно хранене и ред на приемане на храните, благодаря предварително.

  2. Liliya Naydenova

    Прекраснен полезен и необходим сайт! Поздравявам Ви и желая успех от сърце!

Твоето мнение е от значение. Коментирай тук!